Energiewerk

Coaching & kennis- trainingscentrum hooggevoeligheid & hoogsensitiviteit

Sensitiviteit en energie

Of je nu sensitief of hoogsensitief bent, het is belangrijk dat je grenzen ervaart tussen jouzelf en de ander. Dat is weten waar jouw grenzen liggen en die ook aangeven. Je kunt het weten maar ook voelen. Voelen doe je niet alleen door te letten op jouw gevoelens.
Maar je let ook op signalen van jouw lichaam.
Tot slot is het ervaren van energetische grenzen ook van belang. Zodat je niet andermans gevoelens en energieën overneemt.
Daarom is een deel van de begeleiding ook altijd gericht op energiewerk.
.

Een praktisch voorbeeld 

Veel mensen hebben in onze maatschappij het gevoel dat ze alleen maar vanuit hun hoofd mogen leven of dat dit de enige manier van overleven is. De meeste energie gaat dus naar hun hoofd, dat wordt overactief en de rest krijgt te weinig energie. Dit gebeurt zeker bij sensitieve personen.

Minimaal ervaart men regelmatig hoofdpijn en “breekt het hoofd overal over”, blijft piekeren dus. Nog een stap verder kan er spanning ontstaan, volgen er stressklachten of kan men overspannen worden of burn-out raken. Ook deprssie en angst kan naar voren komen, doordat men alles met gedachten en verstand probeert op te lossen dan al controle te houden.

Tijdens de behandeling ga ik de energie weer eerlijk verdelen, zodat men weer met beide benen op de grond staat, voldoende energie heeft en vol zelfvertrouwen zich kan uiten, met gebruikmaking van verstand en gevoel.

Geef een reactie