Hooggevoeligheid, kind, jongere, ouders

Coaching & kennis- trainingscentrum hooggevoeligheid & hoogsensitiviteit

Begeleiding voor hoogsensitieve kinderen, ouders, sensitieve ouders en jongeren

Hooggevoelig kind

Als je als kind tijdig leert om te gaan met hooggevoeligheid, hoef je er later niet in vast te lopen.

Hooggevoeligheid is een gave, jouw kind bezit het vermogen om intens gelukkig te zijn, zich te verplaatsen in anderen en te genieten van de natuur.

Voor een hooggevoelig kind is het o.a. van belang dat het kind;
  • stevig staat
  • zich af kan sluiten bij te veel prikkels
  • weet welke gevoelens van hem of van een ander zijn
  • zichzelf kan beschermen
  • zichzelf kan opladen
  • etc.

Ik adviseer jou als ouder in de begeleiding van jouw hooggevoelige kind. Desgewenst kan ik de school ook tips geven. Daarnaast geef ik trainingen aan professionals.

 

Begeleiding ouder en kind

Als je wilt kan jouw kind op een speelse wijze bij mij voor begeleiding terecht. Ik heb eerst een intake met jou als ouder en daarna met jou en jouw kind een korte kennismaking
Zo kan jouw kind aan mij wennen. Daarna volgen er 3 afspraken met jouw kind. Vervolgens heb ik een gesprek met jou als ouder, waarin ik mijn bevindingen en adviezen weergeef. We overleggen dan hoe we daarna weer verder gaan.
Hooggevoelige ouder
Als jezelf hooggevoelig bent, is het met een sensitief kind een extra uitdaging om jouw balans te vinden en te behouden. Wij kunnen hier samen mee aan de slag gaan.

Ik heb zelf in de loop van mijn leven moeten uitzoeken hoe ik moest omgaan met mijn hooggevoeligheid, die zoektocht kan ik nu bij kinderen en ouders versnellen en ondersteunen.

 

Hooggevoelige jongere
Jongeren kunnen zelf de praktijk bezoeken en door mij begeleid worden. Als jongere ben je zelf in staat om verantwoordelijkheid te dragen en je verder te ontwikkelen.
Je hebt wel toestemming van jouw beide ouders nodig.
Wij bespreken samen waar je graag begeleiding bij wilt en dan overleggen we hoe we aan de slag gaan.